Daventre 1250 Agenda

Historische Lezingen en Workshops:

In het feestjaar zullen we verschillende lezingen en workshops geven over de geschiedenis van eten en drinken.
Inschrijven voor een workshop kan door een mailtje te sturen naar Tramper@Medieval-Catering.nl
De kosten verschillen per onderwerp, maar zullen tussen de 20 en 25 euro liggen.

25 Januari: De Geschiedenis van Koffie. (€ 20,-)
22 Februari: Mede, een van de oudste alcoholische dranken. (€ 20,-)
29 Maart: Toetjes, heerlijke afsluitingen van het diner. (€ 25,-)

28 Juni: Bier, van pul tot pilsje. In samenwerking met Riënne van Wingerden van Pimpelaer Bier (€ 25,-)
Al bijna 6000 jaar drinken we het, Bier! Maar hoe was het vroeger en hoe is het het drankje geworden waar we vandaag de dag zo van houden?
In anderhalf uur neemt Riënne van Wingerden, bierconnaisseur van Pimpelaer Bier, ons mee langs de geschiedenis en de verschillende smaken van bier.
Riënne geeft op de evenementen, waar Pimpelaer Bier verkocht wordt, leiding aan de speciaalbieren bar waar ze de diverse bieren van de tap naadloos past bij de gerechten van de cateraars aldaar.

27 September: Etiquette, een tafel indekken zoals het heurt. (€ 25,-)
Het einde van het jaar komt eraan, de maand van familiaire gezelligheid en uitgebreid tafelen. Maar hoe dienen we een tafel op te maken? En hoe horen we er ons aan te gedragen? Wat als iemand een blunder begaat, hoe gaat u daar als gastvrouw, of gastheer, mee om?
En hoe komen we toch eigenlijk aan al die tradities en regels?
Deze avond gaan we samen kijken naar de etiquette en zullen we ze onder het genot van een hapje en een drankje tot uitvoering brengen.

29 November:  Middeleeuwen. In samenwerking met Manon Heezen van EetVerleden (€ 25,-)
Hoe aten we in de middeleeuwen? Wat was er voorradig en mochten we eten?
Deze keer nemen we je mee langs de verschillende smaken die de Boeren, Geestelijken en Adel op hun bord kregen.
Speciaal voor deze gelegenheid hebben we Manon Henzen, Historica en Kookliefhebber, oprichtster van eet!verleden uitgenodigd. Met haar passie en kennis over het verleden en voedsel kan het niet anders dan een leuke en leerzame avond worden.